Riječ ravnatelja

Dragi naši posjetitelji,

dobro došli na stranice Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti u Slavonskom Brodu!

Franjevački duh ogleda se u samoj djelatnosti Klasične gimnazije. Franjevci su imali veliki utjecaj na kulturni, povijesni i prvenstveno duhovni život škole. U njezinoj odgojno- obrazovnoj djelatnosti osjeti se bliskost običnom puku koji je u davnini bio učen pismenosti od strane franjevaca.

Klasična gimnazija pruža kvalitetan odgojno- obrazovni program kojim priprema učenike za cjeloživotno učenje. Stvara od njih kvalitetne ljude koji će ostaviti trag u ovozemaljskom životu i time omogućiti budućim generacijama bolje uvjete života i rada. Svojom ih duhovnošću oblikuje u mlade, strpljive i mudre ljude koji će imati osjećaja za bližnje i pružati im sigurnost u društvu.

Klasična gimnazija stvara pred sebe mnoštvo novih izazova koji učenike čine kreativnijim, sposobnijim, marljivijim, pouzdanijim i slobodnijim ljudima. Omogućuje im svojim programom i raznolikim aktivnostima uvjete kako bi postali kompetentni za mnogobrojne studije, a kasnije i za tržište rada koje stavlja sve veće izazove pred mlade ljude.

Usvojene informacije mudro koriste spajajući ih s duhovnom dimenzijom čineći okolinu ugodnom za suživot.

Od njih se očekuje konstantna borba i ustrajnost u napredovanju. To se ne može postići bez čovjekove razvijene bogate duhovne dimenzije. Ona usmjerava čovjeka činiti dobro i ispravno.

Nezaobilazna je činjenica da je učenik u središtu djelatnosti škole i da je njegova suradnja sa svim nastavnicima, stručnim suradnicima i ostalim djelatnicima na visokoj razini. Njihova se suradnja konstanto razvija, uz podršku roditelja, i omogućuje pozitivnu radnu okolinu. Svi sudionici odgojno- obrazovnog procesa bivaju motivirani za još uspješniju suradnju.

Skip to content