Učenice naše škole osvojile novčanu nagradu za realizaciju svoga projekta

Učenice naše škole osvojile novčanu nagradu za realizaciju svoga projekta

U razdoblju 21.-23. svibnja učenice Lucija Kolundžić (1.b) te Barbara Mirosavljević, Iva Tunjić, Marta Miklenić i ja (2.a) sudjelovale smo na online radionici ‘UPSHIFT’, koju provode UNICEF i Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, te osvojile vrijednu novčanu nagradu od 15000 kn za rješavanje problema nedovoljne edukacije mladih na temu mentalnoga zdravlja i mentalnih poremećaja.
Nakon što smo 14. svibnja primile obavijest kako smo jedan od deset timova s područja Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije koji je izabran za sudjelovanje na radionici, djevojke i ja odmah smo se bacile na posao. U školi smo provele anketu koja nam je pokazala koliko su mentalni poremećaji česti, a stigma oko njih velika. Zahvaljujući ovim podatcima i s pomoću mentora Filipa Herciga, u radionici smo (uspješno) otkrile uzroke i posljedice problema koji smo izabrale, osmislile nekoliko načina na koje bismo ga riješile i isplanirale rashode projekta. Sve što smo tijekom radionice napravile, u nedjelju smo isprezentirale žiriju, koji nas je kasnije proglasio jednim od pet najboljih timova te nas nagradio novčanom nagradom kao poticajem za realizaciju svega što smo isplanirale.
Ovim bismo putem htjele zahvaliti organizatorima na nezaboravnom iskustvu i prilici da pomognemo članovima svoje lokalne zajednice te svome mentoru na svim savjetima koje nam je dao i vremenu koje je uložio u rad s nama.
Sve se nadamo da ćemo ovim projektom pomoći svojim prijateljima i svima onima koji se nose s kakvim teškoćama te ih potaknuti da #TalkMentalHealth.

Lucija Opačak, 2.a

Skip to content