Terenska nastava iz geografije, biologije i vjeronauka

Terenska nastava iz geografije, biologije i vjeronauka

 

Ova subota, za brojne klasičare i profesore, bila je rezervirana za terensku nastavu iz biologije, geografije i vjeronauka. U ranijim jutarnjim satima (i to dosta ranijim), okupivši se ispred samostana Presvetog Trojstva, uputili smo se prema najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsatu i Rijeci.

 

Unatoč kišnom i tmurnom vremenu u SB-u, u Trsatu nas je uz sunce, svjež zrak i cvrkut ptica dočekao fra Marko. U ovo korizmeno vrijeme pred Veliki tjedan s fra Markom smo proslavili svetu misu, a imali smo priliku i ispovijedati se. Fra Borna nas je upoznao s poviješću i zanimljivostima ovoga svetišta te nam u Kapeli zavjetnih darova pokazao galeriju darova Majci Božjoj Trsatskoj od zahvalnih ljudi čije su molitve bile uslišene. Zajednička fotografija “pala” je kod skulpture svetog Ivana Pavla II. koji je također, uz svetu Majku Tereziju, koračao ovim svetištem. Penjući se uzbrdo i šetajući prirodom svetišta, profesorica Butković govorila je nazive raznoraznih biljaka, a učenici su fotografirali i bilježili njihova imena.

 

“Druga faza” ove terenske nastave bilo je slobodno vrijeme u sunčanoj i vjetrovitoj Rijeci ispunjeno druženjem, šetanjem i istraživanjem grada, fotografiranjem, kafenisanjem i šopingiranjem.

Lovro Vragolović, 4.b

 

Skip to content