Tajni prijatelj

Tajni prijatelj

Vrijeme ljubavi i mira, uzajamnog pomaganja i tolerancije započelo je paljenjem prve svijeće na našim adventskim vijencima. Mnogima, zbog nadolazećih blagdana i praznika omiljeni dio godine, donosi posebno, blagdansko ozračje. Čim prosinac pokuca na vrata, naše učenike potpuno obuzme božićno raspoloženje i s nestrpljenjem očekujemo prijeko potreban predah od školskih klupa. U vrijeme adventa, klasičari već tradicionalno u svojim razredima nasumično izvlače papiriće s imenima učenika i svatko dobije svoga tajnog prijatelja. Tijekom četiri tjedna uloga je tajnog prijatelja posebno obratiti pozornost na osobu čije je ime izvukao i posvetiti joj više pažnje nego inače, ali diskretno da ne bi sami sebe otkrili.

Ove školske godine naši volonteri odlučili su nas iznenaditi pa su svi sudjelovali u zajedničkom izvlačenju papirića. Na papirićima su se tako  našla imena svih učenika, profesora i djelatnika škole. Cilj ovoga je ostvariti još bolju povezanost među učenicima i uspostaviti još kvalitetniju komunikaciju s profesorima i djelatnicima naše škole.

Mnogi će razbijati glavu pitanjima „Tko me izvukao? Što darovati? No, potkraj mjeseca više neće biti tajni i nedoumica. Međusobno ćemo razmijeniti skromne znakove pažnje i zaželjeti jedni drugima sretne i blagoslovljene blagdane.

 

 

Marta Vučković, 4.b

 

Skip to content