KLASIČARI NA NATJECANJU POMLATKA I MLADIH CRVENOG KRIŽA

KLASIČARI NA NATJECANJU POMLATKA I MLADIH CRVENOG KRIŽA

U suradnji s djelatnicima i učenicima Tehničke škole u Slavonskom Brodu, na čelu s ravnateljicom prof. Mirjanom Onukijević, organizirana i provedena je druga razina natjecanja, tzv. “gradsko natjecanje” ekipa pomlatka (učenici osnovne škole) i ekipa mladih Crvenog križa (učenici srednje škole).

Natjecanje je održano 11. ožujka 2017. godine, subota, s početkom u 10,00 h u srednjoj Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu sukladno Pravilima natjecanja i Uputama za provedbu natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa, 6 u kategoriji mladih i 4 u kategoriji pomlatka.  Ekipe su se natjecale iz navedena dva područja: 1. poznavanja povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Međunarodnog humanitarnog prava i 2. Znanja i vještina pružanja prve pomoći. Ekipa Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u pratnji mentorice, nastavnice biologije i kemije Dragane Butković ostvarila je drugo mjesto s ukupno osvojenih 100,90 bodova, što je za samo 3 boda manje od prvoplasirane ekipe Gimnazije “Matije Mesić”.

Znanja iz ovog područja od osobitog su značaja jer se odnose na zaštitu života i ljudskog dostojanstva u uvjetima mira, a osobito u kriznim situacijama, u uvjetima velikih elementarnih nepogoda, oružanih sukoba i ratova kojima i danas svjedočimo, u kojim okolnostima, kad se čovjek nađe u njima, ova znanja im mogu pružiti zaštitu, a nerijetko i spasiti život.

Skip to content