Obilježavanje Svjetskog dana vida

Obilježavanje Svjetskog dana vida

Svakog drugog četvrtka u listopadu obilježava se Svjetski dan vida, što je prilika za isticanje važnosti zaštite očiju i vida, podizanje svijesti o oštećenju vida i sljepoći te promicanje brige za zdravlje očiju.

Tim povodom, našu je školi posjetio optičar i optometrist Robert Wachtler koji je u sklopu nastave informatike za učenike 4. c razreda održao inspirativno predavanje. Gospodin Wachtler je u svom predavanju naglasio važnost ergonomije, osobito u kontekstu rada na računalima. Povezujući svoja bogata iskustva iz optičke struke s praktičnim savjetima, istaknuo je kako pravilno postavljanje radnog prostora može značajno doprinijeti očuvanju vida.
Učenici su imali priliku aktivno sudjelovati postavljanjem pitanja, što je dodatno obogatilo raspravu. Gospodin Wachtler ih je poučio kako pravilno brinuti o zdravlju svojih očiju dok provode vrijeme pred ekranima, naglašavajući važnost pauza i pravilnog držanja tijela.
Osim toga, razgovaralo se o različitim tehnikama i savjetima za stvaranje ergonomskog radnog okruženja, uključujući pravilno postavljanje monitora i odabir adekvatne stolice.
Ova interakcija ne samo da je povećala svijest o važnosti zaštite vida, već je i potaknula učenike da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje u digitalnom svijetu.

Aktivnost je organizirana pod vodstvom profesorice Marijane Sinković.
Skip to content