„Kako zavoljeti sebe?“

„Kako zavoljeti sebe?“

Adventsku duhovnu obnovu za učenike i profesore Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu predvodio je u četvrtak 22. prosinca u prostorijama škole o. Boris Jozić, isusovac iz Osijeka.

Tema duhovne obnove bila je „Kako zavoljeti sebe?“ O. Jozić je u nagovoru učenicima pojasnio da to mogu ostvariti kroz tri koraka. Prvi korak je da budu svjesni da imaju što sada imaju i to prihvate s iskrenom zahvalnošću. Potom da promišljaju o onome što mogu imati kasnije i što učiniti da im život bude ispunjen, što podrazumijeva, kako je rekao, brinuti se za svoje tijelo, prostor u kojem žive, korisno ispunjavaju svoje vrijeme, te budu svjesni svoga staleža. Na kraju je ukazao na važnost svjesnosti da nisu sami na svijetu, da ih je netko želio, da ih je Gospodin iz ljubavi stvorio, darovao ovome svijetu i brine se za njih.

Pozvao ih je da im ovaj Božić protekne u zahvalnosti Gospodinu na svim darovima, da poput Marije i oni napišu svoj Veliča i to pod jaslice daruju Gospodinu za njegov rođendan.

Misu je suslavio ravnatelj fra Ivan Crnković. Obnova je završena zajedničkim euharistijskim klanjanjem.

Skip to content