Duhovna poruka tjedna: Dođi Gospodine Isuse!

Duhovna poruka tjedna: Dođi Gospodine Isuse!

Započinje novo liturgijsko vrijeme – vrijeme Adventa ili Došašća. To vrijeme ima dva dijela. Prvi dio do 17. prosinca želi nas podsjetiti i pripremiti na konačni Kristov dolazak, a drugi dio nakon 17. prosinca do blagdana Božića vrijeme je za pripremu godišnje proslave Kristova rođenja.

Vrijeme Došašća vrijeme je potrebno svakome od nas. To je intenzivno vrijeme razmatranja, rada na sebi, vrijeme rasta u dobru i vrijeme kada je potrebno istinsko pogledati svoj život i pitati se: Kako živim? Kamo ide moj život? Što mogu promijeniti?

Isus nas poziva na budnost. Evanđelje nas vodi u iščekivanje ponovnog Isusova dolaska na svršetku vremena i povijesti dajući nam znakove koji će tomu svjedočiti (prirodne katastrofe i ratovi) i način na koji bismo se trebali pripremiti. Zar se to ne događa već među nama?

Bog želi jasno naglasiti time da je on Gospodar svega što postoji. Biti budan znači raditi na sebi, mijenjati svoj život kako bismo se mogli radovati susretu s Kristom. U sakramentu ispovijedi, ne samo da nam Krist oprašta grijehe, nego nam pomaže na putu rasta u dobru, a u Euharistiji nas hrani Kristovim tijelom. Nastojmo u Adventu iskusiti milosti – posebne darove koje nam Gospodin daje po sakramentima,

Skip to content