DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA ZA SPORTSKE USPJEHE

DODJELA NAGRADA I PRIZNANJA ZA SPORTSKE USPJEHE

Posljednjih dana u našoj županiji i gradu Slavonskom Brodu sve je u znaku sporta. Naime, u ponedjeljak i utorak (17. i 18. veljače) birani su najuspješniji sportaši i sportašice, ekipe, nadareni mladi sportaši i udruge županije i grada u 2019. godini. A među laureatima nalazi se veliki broj naših učenika.

Čak 15 učenika naše škole te dvije nekadašnje dvije učenice u društvu su nagrađenih i pohvaljenih sportaša Brodsko – posavske županije.
Tako su učenici Edita Poljac ( 3.a ) iz ŽKK „Brod na Savi“ i Lukas Jurakić (1.b) iz ŠK „Đuro Đaković“ nagrađeni za najuspješnije rezultate pojedinaca mlađeg dobnog uzrasta.
Dodijeljena su i pisana priznanja mladim županijskim darovitim sportašima i sportašicama:
– Luciji Ljubičić (1.c) iz ŽVK „ Marsonia“
– Editi Poljac (3.a), Niki Kurdiji (2.c), Ani Ilakovac (1.c ), Moniki Buconjić (4.a), Mariji Fastić Pajk (4.a), Žaklini Milas (2.c ), Klari Rimarčuk (1.c ) , Magdaleni Kavka(1.c), Anji Kostadinović (2.c) iz ŽKK „Brod na Savi“
– Josipu Levaku (2.c) i Alanu Aladroviću (1.c) iz VK „Marsonia“
– Ani Katarini Babić (2.c) KK „Brod“
i Matei Ećimović (2.c) iz KK „Brod“
Naša nekadašnja učenica, a sada studentica i košarkašica američkog sveučilišta University of South Florida Mihaela Lazić osvojila je treće mjesto u kategoriji najuspješnijih županijskih sportašica. Elena Wachtler, naša prošlogodišnja maturantica, a sad studentica FER-a u Zagrebu dobila je priznanje kao mlada darovita sportašica BPŽ.
Ako znamo da Klasična gimnazija fra Marijana Lanosovića broji svega 225 učenika, onda ne možemo, a ne biti jako ponosni na činjenicu da čak 23 učenika naše škole trenira u klubovima koji su dobili priznanja grada Slavonskog Broda za svoje sportske uspjehe.
Učenica Matea Pavić iz 2.c je članica ŽNK Viktoria, najbolje ženske sportske ekipe u gradu.
Filip Rosandić (2.c) trenira u GK „Sokol“
Učenice Klara Rimarčuk, Ana Ilakovac, Magdalena Kavka, Nika Kurdija, Žaklina Milas, Anja Kostadinović, Edita Poljac, Marija Fastić Pajk igraju u KK „Brod na Savi“ koji je osvojio 2. mjesto u kategoriji najboljih ženskih klubova
Ana Katarina Babić igra u KK „Brod“ koji je osvojio 3. mjesto u kategoriji najboljih ženskih ekipa
Ostali spomenuti učenici su istaknuti članovi pohvaljenih klubova:
– Lorena Matanović (1.c), Ena Dimitarević (1.c) i Lana Dimitarević igraju u ŽOK „Kolonija“
– Alan Aladrović (1.c) i Josip Levak (1.c) treniraju u VK „Marsonia“
– Leon Zajgar i Roberto Savić iz 1.c u TK „Brod“
– Ivana Čretni (3.a) trenira u TK „Brod“
– Lucija Ljubičić i Gabrijela Zirdum iz 1.c u ŽVK“Marsonia“
– Matea Ećimović iz 2.c trenira u KK „Brod“, a
– Karla Buhač (1.c) u KKK „Olimpik“
Veliki broj učenika škole aktivno trenira u klubovima koji u ovim prigodama nisu istaknuti, no budimo sigurni da je to samo iz razloga što njihovo vrijeme tek dolazi. Druga generacija učenika sportskog odjeljenja Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića sa svim ostalim učenicima koji su aktivni u svojim klubovima polako, ali sigurno ispisuje stranice sportske povijesti ovog grada i šire zajednice.
















Skip to content