VAŽNA OBAVIJEST!

VAŽNA OBAVIJEST!

PRIJEDLOG ODLUKE O FINANCIRANJU OBVEZNIH UDŽBENIKA ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA ŠKOLSKU GODINU 2019./2020. SREDSTVIMA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA REPUBLIKE HRVATSKE

Od 2014. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja preuzelo je operativne poslove od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku oko osiguranja udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske članovima kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade.

Predloženom odlukom Vlada Republike Hrvatske, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, za školsku godinu 2019./2020. osigurat će obvezne udžbenike za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji su članovi kućanstva koje je do 31. kolovoza 2019. godine utvrđeno kao KORISNIK ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi.

Spomenuto pravo učenik ostvaruje za sve obvezne udžbenike za nastavne predmete za određeni razred iz odluke o odabiru udžbenika za srednju školu, razred i odjeljenje koji učenik pohađa, a prema odabiru iz kataloga odobrenih udžbenika koji objavljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja na svojim mrežnim stranicama.

Spomenuto pravo ne ostvaruju učenici: koji ostvaruju pravo na sve obvezne udžbenika po drugoj osnovi, koji ostvaruju pravo na puni novčani iznos za njihovu nabavu, koji ponavljaju razred.

Ova odluka omogućuje osiguravanje udžbenika za učenike lošijeg imovinskog stanja, dok SVI DRUGI UČENICI TREBAJU SAMOSTALNO OSIGURATI UDŽBENIKE.

PRIJEDLOG ODLUKE O FINANCIRANJU OBVEZNIH UDŽBENIKA ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA U REPUBLICI HRVATSKOJ ZA ŠKOLSKU GODINU 2019 2020 SREDSTVIMA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA REPUBLIKE HRVATSKE

Skip to content