Dan škole i blagdan Svetog Franje

Dan škole i blagdan Svetog Franje

I ove su godine učenici i djelatnici naše škole svečanom svetom misom i sportskim susretom obilježili Dan škole i blagdan Svetog Franje Asiškog.

Za nas klasičare sveti je Franjo od velike važnosti. Svojom jednostavnošću i poniznošću ostao je trajno nadahnuće za brojne mlade, ali i ljude svih uzrasta sve do danas.

Jutarnje euharistijsko slavlje predvodio je naš duhovnik fra Goran Malenica u koncelebraciji s našim, ali i ravnateljem osječke klasične gimnazije Sebastianom Šujevićem u samostanskoj crkvi Presvetog Trojstva. Slavlje je upotpunio naš orkestar i veliki zbor koji je pripremala profesorica glazbene umjetnosti Kristina Udovičić. Solo točke izveli su učenica Lana Ćato i maturant Ivan Dominik Bogdan.

Nakon svete mise uslijedio je sportski susret s Isusovačkom klasičnom gimnazijom iz Osijeka u dvorani Vijuš. Vrlo napeta nogometna utakmica između naših klasičara i gostiju završila je rezultatom 1:1. Završetkom neriješene utakmice uslijedila je utakmica u odbojci u kojoj su snage odmjerile djevojke. Naše odbojkašice premoćno su nadvladale osječke klasičarke i odnijele zasluženu pobjedu.

Sve u svemu, ovaj nenastavni dan obilježili su  zanimljiv program te ugodno druženje.
Lovro Vragolović, 4.a

 

 

U nastavku možete pogledati i prilog SBTV-a koji je popratio sva događanja

Skip to content