Duhovna obnova u Sloveniji

Duhovna obnova u Sloveniji

Duhovna obnova u Nazarju, Slovenija

Potovanje v Slovenijo

 

Pripreme za Sloveniju krenule su već tjedan dana prije. Razmišljanja o zauzimanju mjesta u busu, kako ćemo se rasporediti po sobama bez svađe i, najvažnije, tko nosi koje grickalice i slatkiše. U četvrtak smo se svi probudili s veseljem znajući da ćemo sutra opet biti u našem dragom Nazarju,  vjerojatno još uvijek spavajući u ovim ranojutarnjim satima. Uvijek se veselimo duhovnim obnovama jer je to prilika kada se zbližimo s Bogom, ali i međusobno. Školski sati su brzo prošli i svi smo pohitali kućama spremiti posljednje stvarčice za koje smo se sjetili da smo ih zaboravili. Dogovor je bio da se okupimo ispred samostana u 13:45, ali kakvi bismo mi bili klasičari da ne dođemo barem 45 min prije dogovora kako bismo zauzeli najbolje mjesto u busu. Svi smo stajali uz rub ceste iščekujući bus kao Zdraviju na prvi dan škole, ali onda saznajemo novu informaciju od ravnatelja da autobus dolazi tek u 17 sati. Mogli su se čuti samo nezadovoljni uzdasi, ali si svatko ubrzo pronalazi novu zanimaciju. Dečki su zaigrali nogomet, a cure su otišle na omiljenu ledenu kavu.

Nakon uspješnih i neuspješnih zauzimanja mjesta i molitve za siguran put, krenuli smo prema Sloveniji. Ubrzo se začula pjesma sa zadnjih sjedala, ali nije bilo potrebno dugo vremena da svi utonemo u duboki san. Nakon dolaska u kasnim satima, smjestili smo se u sobe i zajedno smo večerali. Ujutro smo imali poučno predavanje fra Matije koje je započelo veselom pjesmom također još jednog franjevca Matije. Imali smo slobodno vrijeme za samostalnu molitvu tijekom koje smo mogli razmisliti o nama i našem odnosu s Bogom okruženi predivnim krajolikom i mirom brdovite Slovenije. Nakon radionice i kratkog odmora, krenuli smo prema Mozirskom Gaju Parku Cvetja koji se nalazio u susjednom gradu Moziriju. Park nas je ostavio bez daha i ubrzo su nastale fotografije koje su ispunile naše profile na društvenim mrežama. Nakon obilaska uslijedila je misa nakon koje smo imali priliku za svetu ispovijed. Zabava je na hodnicima trajala do kasnih sati čemu se profesor Igor nije previše veselio.

Ujutro je održana misa u kapelici kod sestara klarisa koje su svojim predivnim pjesmama na slovenskom jeziku popratile misu. Nakon kratkog predavanja fra Matije i završne pjesme, krenuli smo natrag prema našem Slavonskom Brodu. Vrijeme je proletjelo, a u Brod puni dojmova smo stigli već oko 18:45h kako bismo bili spremni za novi radni tjedan koji stoji ispred nas.

Leonarda Maralushaj, 3.a

Skip to content