DUHOVNA OBNOVA U SLOVENIJI

DUHOVNA OBNOVA U SLOVENIJI

Učenici drugih razreda naše škole sudjelovali su  od 13. do 15. rujna na duhovnoj obnovi u franjevačkom samostanu koji se nalazi u gradiću Nazarju u Sloveniji.

Putujući prema odredištu, u autobusu je prevladavala vesela i pozitivna atmosfera. Put je trajao nešto duže od očekivanog pa smo si vrijeme kratili igrajući Alias (igru pogađanja riječi). Stigli smo dosta kasno, smjestili se, večerali, družili i ubrzo pozaspali.

Naš najdraži radni dan u tjednu, petak, započeo je predavanjem patera Josipa. U popodnevnim satima posjetili smo bajkovitu Logarsku dolinu. Uživali smo u prirodi, divili se njenim ljepotama, a sve nas je posebno zadivio slap zbog kojeg smo si napunili memorije na mobitelima. Povratkom u samostan održana je sveta misa. Uslijedila je prilika za svetu ispovijed, slobodno vrijeme te zajedničko druženje.

Subotu, posljednji dan boravka prvenstveno je obilježila sveta misa kod sestara klarisa. Nakon mise, jedna sestra nam je pobliže opisala njihov život, sve nas podržala i ohrabrila lijepim riječima.

Ova trodnevna duhovna obnova bila je jedno lijepo iskustvo koje nam je svima pomoglo da se zbližimo, da naučimo poštivati jedni druge i živjeti u ljubavi jedni s drugima te s Bogom.

Lucija Ilakovac, 2.a

Skip to content