SOCIJALNI PROJEKTNI TJEDAN U ĐAKOVU

SOCIJALNI PROJEKTNI TJEDAN U ĐAKOVU

Od 9. do 13. listopada 2017., u kući Milosrdnih sestara sv. Križa-Betanija, održan je 2. Socijalni projektni tjedan za mlade pod pokroviteljstvom SocioMovens-a iz Dotmunda. Na projektu su sudjelovali zainteresirani učenici od 1. do 4. razreda Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića s pravom javnosti iz Slavonskog Broda u sklopu nastave vjeronauka pod vodstvom vjeroučiteljice s. Gabrijele Damjanović.

Tema ovog projekta bila je „Od sebe do tebe“ gdje su učenici imali priliku bolje upoznati sebe kako bi više razumjeli i lakše pristupili drugome. U ostvarenju ovog projekta sudjelovale su i studentice Franjevačke mladeži iz Đakova te gošća Marcela Noffs iz zajednice Fazenda iz Nauena, Njemačka.

Svaki dan je započinjao s molitvom i motom  dana koji su sudionici trebali prakticirati, a navečer su imali refleksiju kako su ga osobno ostvarili.

Socijalni projektni tjedan bio je koncipiran od edukativnih igara, predavanja, radionica, posjeta raznim ustanovama, molitve i euharistijskog slavlja.

Predavanje i radionice na temu Ja i ti u djetinjstvu imala je Matea Zovko, studentica 2. godine logopedije. U sklopu ove teme sudionici projekta posjetili su sestarski Montessori vrtić „Sunčev sjaj-Nazaret“ gdje su prošli kroz dvije radionice: jednu koju je vodila s. Rahela Lacković, ravnateljica vrtića, prezentirajući motessori pribor i vježbe koje djeca rade unutar skupine, a drugu s. Jelica Đuzel, odgajateljica,  koja je sudionike upoznala s katehezom Dobrog Pastira.

Matea Gazilj, studentica 5. godine edukacije i rehabilitacije, održala je predavanje i radionice na temu Adloescencija, a uz ovu temu sudionicu su se upoznali i susreli s Franjevačkom mladeži iz Đakova. Predavanje i radionice na temu Krize u adolescentskoj dobi održala je studentica 3. godine socijalne pedagogije Barbara Vargić, dok je edukativne igre je vodila Gabrijela Crnov, sudentica 2. god. psihologije.

Za vrijeme posjeta Centra Amadea sudionici su čuli predavanje o volontiranju i komunikaciji sa starijim osobama koje je imala s. Natalija Fadiga, voditeljica Centra i tajnica Josipa Bratec, a potom su imali razne aktivnosti s korisnicima dnevnog boravka.

U sredini tjedna ovog projekta sudionici su imali izlet u Požegu gdje su posjetili katoličku osnovnu i srednju školu pod vodstvom ravnatelja Ivice Bedeničića, požešku katedralu, franjevački samostan u kojem su slavili sv. misu te na kraju posjetili samostan sestra klarisa.

Na kraju 2. Socijalnog projektnog tjedna sudionici su dobili certifikate o sudjelovanju te završili  projekt s euharistijskim slavljem koje je predslavio ravnatelj fra Klaudijo Milohanović.

Skip to content